maanantai 30. elokuuta 2010

Vaakatasossa, pystyasennossa ja linkkuun

Onpas noita sanomalehtiä taas kerääntynyt, ajattelin. Ja rupesin lajittelemaan mitkä päätyvät kierrätykseen ja mitkä säästetään. Samalla selailin.

Alkukesän mainoslehdessään Suomi-Soffa mainostaa: Nyt se päättyy! Totaalinen tuontikalusteiden loppuunmyynti. LOPPURYSÄYS. Ja seuraavassa mainoslehdessä hehkutetaan: Nyt se on loppu! VIIMEISET PÄIVÄT! Ja seuraavassa huudetaan taas kesäkalusteiden Kreisi-päivistä. Sitten onkin vuorossa Suvi-alen viimeiset päivät. Ja sen jälkeen Suvi-alen loppurysäys, viimeiset 6 päivää. Ja sen jälkeen kesäkalusteiden loppuunmyynti.

Muistuttaa erehdyttävästi "toinen linssi ilmaiseksi"-kampanjaa, joka on ollut voimassa viimeiset 30 vuotta. Mieleeni on aikuisena hiipinyt että ensimmäiseen linssiin saatetaankin piilottaa kaksinkertainen hinta... heheh... aikamoisia veijareita! Ensimmäiseen linssiin viilataan ja linssittömään silmään kustaan.

Takaisin lehtipinoon ja sohviin. Orionin apteekkilehdessä lääkäri Sami Vähäsantanen toteaa että ihminen on alunperin ollut pystyssä liikkuva olio, ei vaakatasossa sohvalla löhöilevä. Suolemme tykkää värähtelystä ja painovoima auttaa tavaran siirtämisessä eteenpäin. Niinpä näiden puuttuessa syntyy enemmän pieruja. Eikä panttaaminen ole hyväksi. Joten seuraavan kerran kun lähimmäisestäsi näkyy ettei kaikki ole kohdallaan voitkin siis kysyä: On ilmoja pidelty?

Keskimääräinen kertapäästö on artikkelin mukaan 35-90 millilitraa ja ääni syntyy peräaukon kudosten värähtelystä. Siltä se tuntuukin, mutta normaalina pidettävää määrää olin luullut suuremmaksi.

Olen huomannut että toiset kasvikset ovat varsinaisia päästöboostereita. Mutta se ei tunnu haittaavan joogaopettajaa Taavi Kassilaa, jonka bongaan alakerran tv-tasossa olevasta lehtinivaskasta. Hän kertoo Hyvä Terveys lehdessä syövänsä kasviruokaa, sillä lihalla on taipumus lisätä intohimoja. Kassila on elänyt vuoden selibaatissa, asuen 3000 ihmisen yhteisössä Keralassa. Selibaatissa hänen seksuaalienergiansa kuulemma jalostuu henkiseksi energiaksi, joka vie hänet lähemmäksi valaistumista. Hänelle se tarkoittaa "äärimmäistä onnen ja rakkauden tilaa, täydellistä vapautta kärsimyksistä".

Kuvassa hän istuu lotus-asennossa, itämaisaiheisen kuviotapetin edessä. Seinäpaperissa on kuvattuna suihkulähde, pilari jota kiertää anilliininpunainen köynnöskukka, turkoosi järvi ja sen takana sumuiset vuoret. Kassilan suu ylettyy juuri ja juuri korvasta korvaan. Toisessa kuvassa sama plastinen irvistys on tallennettu viistosti edestäpäin - sitä panovirtaa muunnettavaksi näyttäisi olleen aika paljon.

Eipä paljon sohvia tarvitse tuollainen yhteisö, eikä olohuonetta, ajattelen. Ja siinä mielentilassa oleviahan saa yöksi lotus-asennossa mahtumaan neljä neliömetrille, ja jos toisen pinoaa päälle ylösalaisin limittäin niin sitten kahdeksan. Eivätkä ne lisäänny, joten makuuhuoneita ei tarvita laisinkaan. Keittiökin taitaa olla turha, laiduntaminenhan on hurmaavan askeettista ja saa ihmisen varmasti tuntemaan tajunnan räjäyttävää yhteyttä Äiti Maahan - siinä hommassa ei muuten tarvita sitä ensimmäistäkään linssiä, turpatuntuma riittää. 3000 vegetariaanin ilmavaivojen pistekuormituksesta Keralalle Taavi ei sano mitään.

Lehtikassini on vihdoin täynnä, ja nälkäkin tuli. Poronkäristystä laitan, vaikka olenkin nyt hieman huolestunut, millaisiin tekoihin se minut vielä ajaakaan.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

On ilo lukea Einon blogeja. Kielioppikin hallussa eikä hakusessa.

Sirke kirjoitti...

Kiitos kivasta kannustuksesta, kovasti yritän. Olisi tietysti helpompaa kun kirjoittaisi äidinkielellään, mutta opettavaista tämä on.