perjantai 20. elokuuta 2010

Suomalaiset supersankarit

Putin hyppäsi lentokoneeseen ja lähti sillä omin käsin sammuttamaan Venäjän laajoja metsäpaloja. Aiemmin hän pelasti kuvausryhmän hengen, hänellä kun sattui luonnonsuojelualueella olemaan mukanaan nukutuskivääri, juuri silloin kun karkuun päässyt suojeltu siperiantiikeri hyökkäsi heitä kohti. Salamareaktio ja napakymppi. Vau!

Näen mielessäni Timo Soinin sinivalkoraidallisissa speedo-uikkareissa jykevän suomenhevosen päällä. Kiikarissaan Karjala ja sen perunapelloille itärajan yli myrskyn kuljettamat coloradokuoriaiset. Ptruuuu! FennoMan in action!
Suomen Tarzan olisi tietenkin Alexander Stubb, juoksee Sallatunturin laelle ja painii jättiläismateen kanssa Kolera-altaassa. Puhuu tosin muutakin kuin apinaa ja raateluhampaat nähtyään leijonakin pakenee.

Mitro Repo on ennestään tuttu Supermunkkina, ei berliini- vaan brysselinmunkki. Väyrynen voisi olla Sähköankerias, moni on yrittänyt taltuttaa mutta aina on ote livennyt. Jutta Urpilaisesta saisi ilmetyn Kissanaisen, punainen lateksihame vaan verkkosukkien päälle... mraauh! Taistelukohtauksissa Jutta ei tähän asti aina ole tippunut jaloilleen mutta täyskääntö korkkaripotkun kera osui maahanmuuttajia "hyysäävien" haarusiin sitäkin napakammin.

Vanhanen on eläkkeellä oleva Hämähäkkimies, parhaat kärpäset on jo syöty ja verkko purettu - arkkivihollinen edelleen media. Elää nykyään selibaatissa, koska näköjään joka toinen naaras syöttää uroksen Seiskalle parittelun jälkeen. Sai supervoimansa uuniperunasta ja hypermäihän taistelussa Tupajumia (tutkiva journalisti Arvi Korvola) vastaan suuressa lautakasa-taistossa. Jalat ovat huonot ja muisti surkea, mutta ego on täyttä teflonia.

Kimmo Kiljunen on Ahmed Ahne ja Eero Heinäluoma tourettesta kärsivä Obelix. Samasta kylästä ovat myös Mauri Pekkarinen, itsestäänselvä Asterix ja Veltto Virtanen oivana Trubadurixina. Bardina jonka epävireisen laulun vuoksi kyläläiset työntävät persiljaa korviinsa.

Ilkka Kanerva on tietenkin 62-vuotias Batman, liitää öisin varusteet lepattaen hämärillä kujilla ja sekstailee... anteeksi tekstailee, valomerkin jälkeen klubijämien kanssa. Yöjuoksua mennään kolmas jalka päänä ja välillä polvillaan. Lannistumaton.

Tanja Karpela, eli Lois Lane, on tiukkahameinen povipommi. Lauren Bacallmaisesti nousee savukiehkura nurkan takaa aina nälän yllättäessä. Häntä tavoitelleena Teräsmiehenä nähtäisiin luonnollisesti Sauli Niinistö, mikäli hän ei olisi jo Jokeri, Batmanin vihamies. Edesmennyt Tony Halme muistetaan ilmeisesti Hulkina.

Nalle Wahlroos on Roope Ankka ja hänen lantinkiillottajana Akuna on Eero Lehti ja Akun ainona veljenpoikana Jyrki Katainen. Iines on yhtä kuin Mari Kiviniemi - takaapäin katsottuna. Hannu Hanhena ärsyttää Stefan Wallin.

Paavo Lipponen on Kostaja, norsunmuistinen muttei -nahkainen, mustaruuti-tussarilla aseistettu kaasupösö. Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen vuorostaan on Näkymätön mies, tilastot näyttävät että nappia on paineltu mutta näköhavaintoja ei ole kellään.

Timo Kalli teki itsestään Pillin tai Pullan ja häntä läpsivänä Morttina nähdään Kanki-Kaikkonen - joka ei rumbassa tutise, eikä säätiössä vapise. Juha Mieto on luonteva Harald Hirmuinen.

Takavasemmalla ryhmäkuvassa näkyvät lisäksi Karvisen Osku-koira, eli Pertti Salovaara. Ja tohtori Sykerönä on vaikea kuvitella ketään muuta kuin Ilkka Taipaletta. Ben Zyskowicz on ilmiselvä Groucho Marxin ja Minni Hiiren rakkauden hedelmä ja Toimi Kankaanniemi se pastori Masista. Aamen.

Ei kommentteja: