lauantai 26. joulukuuta 2009

Sellaisia he ovat

Nettifoorumeissa ihminen on rehellisimmillään. Siellä äidit ja isit, putkimiehet ja sairaanhoitajat sekä papit ja poliisit, ynnä muut rivikansalaiset pääsevät kertomaan syvimpiä tuntojaan. Vailla vastuuta, häpeää tai päälleliimattua ammatillista korrektiutta. Ahvenanmaahan halutaan mm. karkottaa kaikki ruotsinkieliset ja maahanmuuttajat (ja muut sellaiset) ja sen jälkeen katkaista lauttaliikenne, jolloin maamme raivostuttavista epäkohdista päästään kätevästi kertaheitolla. Foorumeissa taivastellaan ja kiroillaan kuinka paljon Ahvenanmaa ja kaksikielisyys meille maksaakaan. Käy aika nopeasti selville miten ylitsepääsemättömän vaikeaa monimuotoisuus onkaan. Ja ennenkaikkea vastenmielistä.

Taidanpa kokeilla tällaista ”järjen”-juoksua itsekin. Samalla lyömättömällä logiikalla ajateltuna koko Pohjois-Suomesta olisi päästävä eroon mahdollisimman pian, pelkkä rasite koko uloke. Miksi rikkaan Etelä-Suomen pitäisi elättää sellaista maan osaa jossa työttömiä ja erinäisten tukien varassa eläviä on niin paljon? Vuodelta 1929 peräisin olevassa, eli nettifoorumien avoiminta rasismia ajatellen, mitä ajankohtaisimmassa julkaisussa "Kansakoulun maantieto ja kotiseutuoppi yksiopettajaisia kouluja varten" luen että lappalainen on lyhyt ja hintelä; kasvot ovat leveät, poskipäät ulkonevat, nenä litteä ja tukka musta tai ruskea. Porolappalaiset asuvat joko puusta tehdyissä majoissa tai nahkaisissa teltoissa, joita siirretään paikasta toiseen.... Minä taas asun kivitalossa joka on paikoillaan joten meillä ei ole mitään yhteistä. Veks joutaa.

Samaten savolaisista pitäisi päästä, koska en ymmärrä mitä ne mongertavat. Jos joku ymmärtää, niin voi sitten itsekin muuttaa sinne Savoon. Omiensa joukkoon - päästään niistäkin - yksi ongelma vähemmän. Kierot savolaiset... sellaisiahan he kuulemani mukaan ovat. Paska ei kuulemma edes jää siihen mihin kyykistyivät... No, koska yhtään eteeni ulostavaa savolaista en ole nähnyt, joudun yksinkertaisesti luottamaan toisten sanaan. Pois pois.

Sensijaan tunnen yhden sietämättömän karjalaisen, joten minulla on heistä aika kattava kuva. Silti päätän järjenvastaisesti hankkia lisätietoja, ja Heninen.net-sivustolla löydän heistä seuraavan kuvauksen (gorilla?): Ulkonäöltään karjalainen on lyhyt, ruumiinrakenne on suhteeton, pitkät kädet ja lyhyet jalat vartalon pituuteen verrattuna. Karjalaisella on leveäposkiset kasvot, leveä nenä, harva ja suora tukka, haljakan vaaleanharmaat silmät. Luonteeltaan karjalainen on vaiteliaampi ja umpimielisempi kuin venäläinen... Ei, minulla taas on pitkät jalat joten en halua asua samassa maassa. Joutaa lähteä.

Onneksi asun Loviisassa, sehän kuuluu ilman muuta siihen osaan maata mistä Järki-Suomi tullaan aikanaan muodostamaan? Mutta kyllä Järki-Suomessakin ongelmakohta on, nimittäin Pukkila. Eräs mies sanoi minulle kerran että pukkilalaisia pitää varoa. Joten niin olen tehnytkin, sillä seurauksella etten tunne yhtään pukkilalaista. Heivataan varmuuden vuoksi vielä Pukkila Kuona-Suomen puolelle.

Kun Järki-Suomesta on sitten saatu epätoivottu aines siivottua, niin tänne voisi kyllä tuoda hämäläisiä halvalla töihin . Luen nimittäin että hämäläinen on vankka varreltaan, hartehikas ja vahva. Maan viljelykseen hän on innostunut. Työssään hän on erittäin kestävä ja käytännöllinen... Kuulostaa hyvältä hevoselta.

Pohjalaisten kanssa en halua olla tekemisissä koska ovat hämäläisten, savolaisten ja ruotsalaisten sekoitus. Ei auta vaikka heitä väitetään tarmokkaiksi, urhoollisiksi, tulisiksi ja kestäviksi maantyössä... Sekoitus on sekoitus, ei kelpaa.

Pidetään kuulkaa asiat ja ihmiset mahdollisimman yksinkertaisina. Turha meihin on sekoittaa ties mitä kermaanien keenejä, keikareiden kieliä ja pussmannien kotkotuksia. Sveitsikin pitäisi pakottaa yksikielisyyteen - ettei olla junttiudessamme yksin – ja Englanti metriseen systeemiin. Saksalta otetaan työkalut pois ja Norjalta kielletään turskan kalastus. Koska meilläpä syödään ruutanaa!

Vajaa maa, yksi ainoa kieli ja yksinkertainen mieli, on siinäkin ihmisillä paljon kertova tavoite; mahdollisimman pieni kontaktipinta ympäröivään maailmaan.

Ei kommentteja: