tiistai 18. elokuuta 2009

X-file nro 313: Puolueseminaarit

Yritän kuumeisesti löytää todisteita siitä että puolueseminaareita on oikeasti järjestetty. Google-haku "puolueseminaari" löytää kolme osumaa. Vain kolme osumaa! Sanalla "liipotin" osumia tulee 12.100 kappaletta. Kyseessä on siis pieni osa vanhassa kellokoneistossa jonka nimitystä vain harva tietää. Kaksitoistatuhattasata vastaan kolme! Joko ne seminaarit olivat huippusalaisia tai sitten merkityksettömiä.

Haluaisin tietää mistä niissä luennoidaan. Lukemani mukaan pääsylippu maksaa tuhannen euron tietämillä, mistäköhän niitä saa ostaa? Netistä en ostokanavaa löydä, ei Lippupalvelustakaan. Ebay:sta löytyy Hummer-autoja alehintaan... jonkun tukkaa on myytävänä... usb-leivänpaahdin... muttei puolueseminaarilippuja. Sitten nappaa, kokonaista kaksi google-osumaa! "NKP:n ja Kommunistien Liiton puolueseminaari”, liput 700 euroa - ei paha. Puhujana on Sergei Skvortsov, aiheena eurokommunismi ja NKP:n ajautuminen revisionismiin! Jess! Ääääh... seminaari meni jo. Kuvatodistekin löytyy, siinä Sergei ja Kalevi Wahrman paiskaavat kättä, molempien kasvot kameraan päin - kuten lehtikuvissa pitää. Kuvassa näkyy myös kaksi muuta henkilöä, jonkun eurokommunistiset kädet, sekä Marxin kuva seinällä. Tila näyttää pieneltä. Pullaa on syöty, veikkaan kuivaa viipalepullaa koska kahvitkin on juotu kertakäyttömukeista. 700 euron kahvit kertakäyttömukeista, mitä häh!?

Mietin miltä tuntuisi puhua puolueseminaarissa. Kuvittelen itseni puhujanpönttöön:
- Hyvä nainen ja herra... on ilo nähdä teidät tänä iltana näinkin runsaslukuisena... öööh... vanhan NKP:n johto joka tavallaan johti taistelua kommunistisen liikkeen puhtauden puolesta, siirtyi itse avoimesti revisionistiselle kannalle...

Perhana! Destian herralla taisi eturauhanen painaa rakkoa, kun jo tässä vaiheessa poistuu aulaan. No, Patrian rouvahan istuu kuitenkin vielä paikallaan... mutta miksi hänen niskansa on noin pahasti? Pää retkottaa rinnuksilla.. no nyt hampaatkin tippui syliin! Kuoliko se?
- ... KÖHÖMM! KÄVI NIIN ETTÄ MARXILAIS-LENINISTISET VOIMAT...
Huhhuh, se nytkähti, mutta mihin Destian herra jäi? Lakkikin on kadonnut. Haloo, pullankankea on vielä! Hei toveri! PULLAAA...

Naurattaa aivan vietävästi, mutta jätän huvittelut sikseen ja jatkan etsimistä netistä. Täytyyhän jotain merkintöjä olla. Löydän uutisen ” Kokoomus ja Yhtenäinen Venäjä päättivät järjestää lokakuussa puolueseminaarin laivaliikenneongelmista”. Ehkä siellä oli se sama Sergei puhumassa? Jospa hän on tehnyt tästä ammatin, puolueseminaaripuhuja Venäjältä? Käy vetämässä aina maksusta sen saman puheen, seminaareissa joihin on myyty satoja lippuja tuhannen euron kappalehintaan, mutta joissa kukaan ei käy. Siistiä, vähän niinkuin myisi ihmisille ilmaa! Voisikohan sinne viedä pelkän pahvikuvan ja laittaa nauhan pyörimään?

Ei varmaankaan, luulisi ainakin valtionyhtiöissä olevan niin korkea moraali että jos maksettu on, niin paikalle mennään kakkua istumaan vaikkei kiinnostaisikaan. Taitaa nakki napsahtaa jollekin pääkonttorin innokkaalle suviuunolle. Mp3-soittimeen kannattaa vaan hankkia sellainen veividynamo, jolla laitteen pystyy lataamaan siellä penkkirivistössä istuen. Tai kannettavan dvd-soittimen jossa on silmälappunäyttö. Siihen sitten vaan imuroi Seinfeldin vuosikerrat 89-94. Helpottaa kärsimystä.

Tie nousee pystyyn, todisteita siitä että Kokoomuksen seminaari olisi koskaan järjestetty ei löydy. Ei yhtään pöytäkirjaa, tiivistelmää tai kommenttia. Siis, aikana jolloin blogataan omasta hiivatulehduksestakin! Ja mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksen pöytäkirjasta voin netistä vapaasti lukea pienoismäyräkoirien käyttötaipumuskokeen sääntöesityksestä. Ehkei niitä seminaareja koskaan järjestettykään? Ehkä koko ilmiö on X-file? Täyttä varmuutta niiden olemassaolosta ei ehkä koskaan saada - ehkä totuus on siellä ulkona?

Ei kommentteja: