tiistai 23. elokuuta 2011

Ei, vaan minä olen uhri!

Mielenkiinnolla olen seurannut monikulttuurikriitikoiden strategioita. Yksi yleisimmistä tuntuu olevan änkeminen uhriksi uhrin alle, vastakkaisen suvaitsevaisuusvaatimuksen kera: jos minun täytyy suvaita erilaisuutta, muiden täytyy myöskin suvaita minun suvaitsemattomuutta tai minuakin loukataan. Logiikka, argumentointi ja toiminta on kuin teinillä, pseudopaikkansapitävän ovelana, kaiken energian imevä.

Ja mikäli käänteis-suvaitsevuuden kohteita, omien vaatimustensa vaihtokauppatavaraksi, ei ihan lähiympäristöstä löydy, ollaan valmiita näkemään aika lailla vaivaakin, jotta oma mieli loukattuna niiden alle jotenkin osuisi. Varsinkin islam tuntuu pelottavan, loukkaavan ja ärsyttävän, pyytämättä ja väkisin, vaikka radikaalina Pakistanista kotisohvillemme asti.

Finnish Defence League -ryhmän vetoomus Facebookissa on länsimaisten vapaiden ja hyvin toimeentulevien, köyhän ja sorretun kolmannen maailman alle uhriksi heittäytymisen ja tekopyhyyden malliesimerkki. Siinä todetaan mm. että, "FDL tunnustaa myös sen, että muslimit ovat itse jatkuvasti pääuhreina joidenkin islamin traditioiden ja perinteiden harjoittamisessa. Hallituksen pitäisi taata muslimi-yhteisöjen jäsenten yksilölliset ihmisoikeudet niin, että he voisivat avoimesti kritisoida islamin oikeaoppisuutta, uskaltaa vastustaa islamilaisen yhteisön johtajia ilman rangaistuksen pelkoa, saavuttaa täysi tasa-arvo lain edessä (musliminaisten ihmisoikeudet mukaan lukien)".

Hyvältähän tuo näyttää, mutta suomalaisen osaston koostumuksesta ei löydy mitään tietoja (miksi salainen?). Löytyy ainoastaan säie Homma-forumilla sellaisen mahdollisesta perustamisesta. Sensijaan Englannin pääjärjestöä näyttäisi vetävän joukko jalkapallohuligaaneja. Muttei sieltäkään löydy mitään tietoa siitä, mitä konkreettisesti tehdään, esimerkiksi mainitsemiensa islamilaisten naisten aseman parantamiseksi. Siis muuta kuin että järjestetään väkivaltaisiksi yltyviä marsseja. Natsitervehdyksineen isänmaallisesti Englannissa.

Ensivaikutelmaltaan jalo pyrkimys, istuu irvokkaasti yhteen huliganismin kanssa, jossa lyödään toisiaan päähän rautaputkilla tai potkitaan joukkotappelussa hengiltä, teräskärkisin maihinnousukengin. Ryhmän motto kuuluu: "WE STAND TOGETHER, WE FIGHT TOGETHER, WE WILL WIN OVER ISLAM TOGETHER . ANGELS FOR LIFE . NO SURRENDER". Julistus on kuin suoraan futisjoukkueen fanikatsomon vihasiiveltä, kommandopipoilla peitetyiltä päiltä, palavat hätäsoihdut käsissä. Liikkeen symbolina on Pyhän Yrjön risti. Se sama kuin Breivikillä oli uskonsoturimaisissa valokuvissaan - tiiviit yhteydet liigalaisiin tiedetäänkin.

Ristiretkien ilmapiiri on siis jälleen täällä. Tällä kertaa feisbuukkailevien ja kultaisin panssariketjuin sekä kiiltävin pelipaidoin sonnustautuneiden pubi-marttyyrien masinoimana.

Koska vetoomuksessa todetaan lisäksi, että FDL "puolustaa peräänantamattomasti kaikkien ihmisten oikeutta protestoida ei-muslimien elämään tunkeutuvaa radikaalia islamia vastaan", voidaan kai todeta, että samanaikainen taistelu islamia vastaan ulkoapäin, sen humaani kehittäminen sisältäpäin sekä oma kärsimys pelkästä olemassaolosta ja silti uhrautuminen siinä elävien puolesta, on temppu joka saisi moniottelija Elmonkin polvet lyömään kunnioituksesta setsuuria.

Ehkä lievää vainoharhaisuuttani, näen itse valkoisen lampaan takapuolessa ilmiselvän suden hännän ja kainalossa ketun. Mutta mitä vielä, Facebook-vetoomuksesta on tykätty netissä yli 1300 kertaa, paria paikallispoliitikkoamme myöten. Koska yhteyttä harjoitettuun paikallispolitiikkaan ei kuitenkaan ole, jätän puolueen mainitsematta.

Väistämättä tulee mieleen, että jos itä-afrikkalaiset merirosvot järjestäisivät rantajuhlat, tungos olisi taattu, kunhan kutsu olisi kohteliaasti muotoiltu. Tai sitten, joko piilotettu agenda yksinkertaisesti sopii tykkääjillekin mainiosti tai he eivät ymmärrä mistä tykkäävät. Yhtä masentavia vaihtoehtoja kaikki.

Ylipitkän vetoomuksen olisi voinut kirjoittaa paljon lyhyemminkin: "Haluan esittää islamin mahdollisimman huonossa valossa, enkä halua sitä eteeni, ennenkuin se on oman kulttuurini kopio". Ja muilta sitten kokosimona yläpeukkua.

Se ei olisi ollut niin epärehellistä, tekopyhää ja röyhkeää.


Ei kommentteja: