tiistai 21. syyskuuta 2010

Lepakonmetsästys

Henkilökohtaista-ilmoitusten lukeminen on minulle elämys. Ihmiset kertovat niissä tietämättään itsestään paljon ja tietoisesti mahdollisimman valikoidusti. Rehellisimmillään ilmoitukset ovatkin kun niissä kuvaillaan mitä toivotaan toiselta osapuolelta. Toiveiden tulkitseminen tosin vaatii aikamoisen koodikielen sisäistämistä.

"Halipulaa" potevat haluavat rutkasti musimusia. Ongelmaton tarkoittanee ettet polta tai juo. Vastaavasti "pikkupaheet ok" kertoo että ilmoittaja itse polttaa ja juo, eikä aio lopettaa. Kun haetaan raitista, toivotaan kutakuinkin absolutistia. Ja kun haetaan seuraa pimeneviin syysiltoihin kaiken hyvän merkeissä, se merkinnee että punkkua ja pihviä on luvassa. Ja ehkä vähän hankypankya suklaan jälkeen. Alkoholi on aika keskeinen asia, monet määrittelevät toiveensa sen kautta.

Nainen joka kertoo jo ilmoituksessa, että mikäli kontrolloimistarvetta on, et kohdista sitä häneen, on ilmeisesti kokenut kontrolloimista edellisessä suhteessa. Ja mies joka kirjoittaa että eronottajanaiset älkööt vaivautuko - elinkautinen luvassa? - on varmasti kokenut tulleensa syyttä jätetyksi. Kummankin on vielä liian aikaista notkua palstoilla, he tulevat vääjäämättä näkemään entisen kumppaninsa uudessa. Ja kun kirjoitetaan että "vakivastaajat älkööt vaivautuko", tietää että kyseessä on vaki-ilmoittaja, muutenhan hänellä ei olisi ikäviä kokemuksia mainituista.

Yksi selkeä ryhmä on sporttiset ja julistukselliset salaattireippailijat jotka eivät salli läskiryppyä lähelleenkään. Kaapissa on 30 lisäravinnepurkkia, lahjatelevision peittää pöytäliina ja sohvaa ei ole. Suositellaan armeijan alokasajan metsäkeikalla omimmillaan olleille ja sen sissimuonalla hengissä selvinneille. Myös seksuaaliset omavaraisuustaidot suotavat, biorytmejä on monenlaisia.

Kun nuorekas nainen etsii 35-45v miestä, jättäen oman ikänsä mainitsematta, tietää että aika jäntevää harppua on listalla - valiopuumaa. Vastaavasti kun mies ilmoittaa olevansa "miehenkokoinen", hän on tuskin salaattireippailija. Mutta nallekarhumainen voi olla astetta pienempi, rauhallinen löntystelijä joka käyttää pehmoeccoja, villapaitaa ja sammareita. Heidän pillereillään kontrolloidaan lähinnä verenpaineen ja -sokerin ääripäitä. Ok-näköistä käytetään itsestään kun ei haluta ottaa kantaa, tavallisennäköinen on keskivertopyöreä ja hoikka on usein laiha. Ulkonäkö on toinen avainseikka

Pitkätukkainen mies haluaa rock-, farkku- ja bootsihenkistä seuraa, mikä on minusta aika huvittavaa. Että tyylin täytyy olla samanlainen; farkut, farkkutakki ja sama molemmilla. Mikäli tuo olisi valtaosalle oleellista, käyttäisin kesällä vilpoisaa mekkoa ja vaimoni ajaisi päänsä.

Eräät pystyvät tivistämään toiveensa yhteen riviin: Haetaan naista (58430). Toiset taas yksilöivät enemmän kuin tilaan mahtuu. Silloin toiveet liittyvät usein varallisuuteen ja koulutukseen; akateeminen hakee usein akateemista. Mutta kun nainen hakee purjehdus- ja mökkiseuraa, se ei tarkoita että hänellä olisi purjevene ja kesämökki. Vaan että sinulla pitää olla. Rehellisin näkemäni oli nuoremmalla naisella joka haki varakkaan bisnesmiehen seuraa. Selvennettiin vielä että, joko olet mukava tai paljon matkoilla - ei tarvinnut arvailla.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla on kummalliset lyhenteet. Haetaan trans-, btm-, top-, tv- tai cd-henkilöä. Monikohan kotimekaanikko on mennyt neidon johtovyyhtä setvimään ja treffeillä järkyttynyt kun naisella itsellään on ristiriitaiset komponentit? Eikä lepakolla haeta lentävää rottaa joka välttää törmäilyt kirkumalla - ei edes sen näköistä. Ja jos keski-ikäinen pari Vantaalta hakee toista pariskuntaa mökilleen kaiken kivan merkeissä niin bridgenpelaajat älkööt vaivautuko. Räsypokkaa on luvassa.

Ei kommentteja: