torstai 12. huhtikuuta 2012

Konservatiivin perussairaudet

1. Maanisdefensiivinen elinpiirinsä varjelu. Historialliseen niukkuuteen perustuva luulo, että joku yrittää varastaa puisia arvoesineitämme tai turmella jotain uniikkia arjestamme. Todetaan henkisen immenvaarankalvon ennenaikaisesta puhkeamisesta.

2. Mämmiperäinen hostiili kulttuuriparanoia. Edellisen jälkitauti, joka ilmenee vihamielisenä käyttäytymisenä kaikkea vieraalta kuulostavaa kohtaan. Pashaa on pidettävä rajatapauksena, vakiinnuttanut paikkansa keittiöissämme, siitäkin huolimatta että kuulostaa lähinnä lappilaisen kyykkytryffeliltä.

3. Rautiourretten syndrooma, eli tahaton nettihuutelu. Ilmenee pelkkinä versaaleina ja huutomerkkeinä, esimerkiksi Facebookissa. Valtakunnallisen mediahuomion jälkeen tahaton tappouhkaus ja kansanryhmän vastainen kiihotus aiheuttaa vastentahtoisen katumustunteen ja pitkähampaisen anteeksipyynnön. Työllistää lakimiehiä enemmän kuin lääkäreitä.

4. Europeräinen hiusprogeria. Hiusvärin stressiperäinen ennenaikainen muuttuminen, usein talousalueen epävarmuuden aiheuttama. Usvaisten taloudellisten tulevaisuudennäkymien jatkuessa pitkään, voi kehittyä Rapunzelin oireyhtymäksi, jossa henkilö syö omia hiuksiaan, kunnes karvapallo on niin suuri että joudutaan poistamaan leikkauksella.

5. Obsessiivis-kompulsiivinen persunallisuushäiriö. Tunne siitä, että mikäli ei tee asiat samalla tavalla joka päivä, jotain pahaa tapahtuu. Voi ilmetä esimerkiksi sahurilla, niin että täysin järjenvastaisesti pakkaa aina salkkuunsa edestä keltaiset ja takaa ruskeat kalsarinsa, vaikka niiden luonnollinen paikka olisi pyykkikorissa. Taudinkuvaan voi liittyä katkonaisia muistikuvia sekä femiinisiä fasiaalivirhearvioita, joita yrittää hämmentyneenä paikata, antamalla naisnaamoille satasia.

6. Stressinäppyläinen lingvistinen posttraumaattinen oireyhtymä. Ylimääräisen pakollisen kouluaineen aiheuttama elinikäinen takuuhaava. Oireyhtymän keskeiset tunnistusmerkit: pehmeiden konsonanttien angsti ja krooninen kauna.

7. Hellenistisärtynyt suoli, eli kreikkalaisten aiheuttama kirvely anaalissa. Kaasunmuodostusta, kouristustiloja ja paineennousua pitkin ruoansulatuskanavaa. Oireyhtymästä kärsivät epäilevät usein ruoka-aineiden olevan suolisto-oireiden syynä, vaikka oikea hoito olisi drakman äkillinen paluu ja vakuussopimuksen julkistus. Hoitamattomana aiheuttaa argininosukkiinihappovirtsaisuutta, josta kärsivän elimistöön kertyy ylimääräistä ammoniakkia, joka saa lopulta sapen kiehumaan.

8. Fennonegroismifobia. Pelko ihonväriä ohjaavan vieraan geenin vaikutuksesta härmäläiseen perimään. Toimii kuten vyöruusu, välillä piilevänä, välillä orvaskettä kutisevana. Oireita voi lieventää myötäilemällä potilasta mutta lopullista parannuskeinoa ei tunneta.

9. Koraanianemia. Islamistisen kulttuurin läsnäolo vie halun laulaa jouluna, etsiä intona munia piposta pääsiäisenä ja tanssia flanelliyöpaidassa kukkakranssi päässään juhannuksena. Tavallisesta etnoanemiasta poiketen ei johdu naudanpuutteesta, vaan hoidetaan sianlihan provokatiivisella oraalisuspensiolla, jonka hyperlaksatiivinen vaikutus gluteus maximusten väliseen kitkaan lievennetään perunajauhoilla.

10. Populaarierotomaaninen besserwisseröinti on aistiharha, josta kärsivä kuvittelee massojen olevan parantumattomasti rakastunut itseensä. Aiheuttaa ylimielisyyttä, hyperjytkylöintiä sekä röhkivää myhäilyä polyulotteisten ongelmien monoistamisesta.

11. Huora-Justiina -mentaaliteoreema. Viittä prosenttia miespuolisista konservatiiveista jäytävä mahdoton yhtälö; kuinka olla luontevasti kroonispotentiaalisen avioeronottajan kanssa, pitää nyrkin ja hellan välissä, mutta silti samalla toivoa hänen rakastavan ja pitävän poissa äijähankaluuksista, kuten typerät ostokset, rasvamaksa ja hammaslääkärin lykkääminen.

Ei kommentteja: